Livet flyter på

Jag mår bra och livet flyter på. Jag har nu varit nykter i 36! dagar. Det är knappt så jag tror på det själv. Det har hänt lite saker som kunde ha fått mig att trilla dit igen. Men jag har jobbat stenhårt på att inte låta mina känslor kontrollera mig och att inte tro på alla mina tankar. Jag är riktigt stolt över mig själv. 🙂

Dags att njuta av livet

Husrenoveringen sätter igång i mitten av januari nästa år. Vilket innebär att jag har några månader framför mig nu där jag bara tänker njuta av livet, ta hand om mig själv och inte sätta igång några nya projekt. Jag ser sjukt mycket fram emot julen i år, och nedräkningen till den. Att julpynta, lyssna på julmusik, gå på julmarknader och allt sådant som hör till julsäsongen. Jag hoppas att vi får massor av snö till jul i år också.

Jag har planer för nästa år. Det ska bli året då jag fyller på mitt liv med det jag vill ha i mitt liv. Detta året har varit ett år av avslut i mitt liv, både ofrivilliga och frivilliga. Något som bland annat har inneburit att jag har slutat umgås med människor som ökar stressen i mitt liv. Det har också inneburit att jag har börjat fokusera på att uppskatta de personer som faktiskt vill mitt bästa och jag vet älskar mig.

Livet flyter på och insikten i köket

Allt som allt känns det bra. En känsla jag inte är van vid att ha så länge. Jag har haft några tankar på att dricka alkohol, men de har snabbt gått över. Alkoholen är inte så lockande längre. Jag tror att jag känner så eftersom jag inte känner att jag behöver fly från mig själv eller skämmas över min historia längre. En insikt jag kom till på riktigt för några dagar sedan.

Jag var i köket och helt plötsligt kom en stark känsla av lättnad över mig, och jag började gråta. Verkligen gråta. Det är över, det är faktiskt över. Jag fick sätta mig på huk för att känslan var så kraftfull. När jag satt där överöstes jag av tankar i huvudet som: ”Du ska inte skämmas över något du har varit med om. Du är så stark, bara titta på din historia och vart du är idag. Livet kommer att bli så fantastiskt, du har ingen aning.”. Tankar jag valde att tro på. Det kändes som en riktig vändpunkt där i köket, och som ett farväl till allt det jobbiga som har varit i mitt liv. För just precis nu är jag faktiskt fri. En mäktig insikt.

Jag mår äntligen bra, på riktigt

Jag har också lärt mig, och är övertygad om, att allt som händer i mitt liv händer för att föra mig framåt i livet som människa. Jag är aldrig ensam utan det finns högre makter som styr och vakar över mig, en oerhörd trygghet att veta. Det känns underbart skönt att äntligen må bra, på riktigt! 🙂

//A.L

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *