Mitt i en svacka

De senaste två veckorna har jag befunnit mig mitt i en svacka. Det har varit mycket negativa tankar, ångest och alkohol. Mestadels på grund av jobbet, det höga tempot och pressen jag har känt där de senaste månaderna. Det knäckte mig till slut. Det har varit riktigt kämpigt, men jag tror jag är på väg uppåt nu.

Trots att jag har mått riktigt dåligt har jag dragit iväg mig själv till jobbet i alla fall. Jag har varit ärlig mot min chef om hur jag har mått, förutom alkoholbiten, och förklarat att jag inte kan prestera på min vanliga nivå just nu. Hon har varit stöttande och förstående. Så det har gjort det hela lite lättare.

Vad har jag lärt mig av det här? Att jag fortfarande är i en process där jag håller på att lära känna mig själv och mina gränser. Jag är inte så stark som jag tror ibland. Samtidigt hanterar jag mitt mående bättre nu än för några år sedan. Jag börjar också inse att det inte är farligt att berätta om mina svagheter för andra människor, alla är inte ute efter att använda dem emot mig. Tvärtom, det finns faktiskt vänliga själar i den här världen som vill mig väl.

Så, jag har varit mitt en svacka de senaste två veckorna, men det känns som det värsta är över. Jag är trött och känner mig lite svag just nu, fast också försiktigt hoppfull om att det kommer att bli bättre framöver. Och om två veckor har jag äntligen semester! En sådan lättnad och något jag verkligen ser fram emot! 🙂

//A.L

2 reaktioner till “Mitt i en svacka”

 1. Ja den där processen är väl en livslång process.
  Trodde när jag lämnat alla droger en gång i tiden att jag kommit så långt efter ett år eller två…har insett att jag nog får leva i nämnda process resten av livet.
  Torskade ju dit på alkoholen istället…var ett rent helsicke att lägga ner…!

  Vill tacka dig för din blogg…den hjälper mig att vara nykter…det är tufft ibland att stå emot…!

  1. Hej Micke,

   Tack så mycket för din kommentar.

   Starkt av dig att lyckas sluta med både alkohol och droger. Det är verkligen inte lätt.

   Det känns bra att höra att min blogg hjälper dig på det sättet. Kämpa på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *