Ett litet återfall till

Det blev ett litet återfall till igår. Efter jobbet igår, runt ett, slank de resterande två starkölen ner tillsammans med min lunch. Jag drack dem ganska snabbt vilket resulterade i att jag somnade och sov några timmar.  Det var egentligen inte direkt gott att dricka dem utan det kändes mer som ett tvångsbeteende. Jag hade ett sug efter alkohol, samtidigt som jag ville bli av med de där ölen. När jag vaknade på kvällen kändes det som en lättnad att ölen var borta.

Förlåt mig själv

Idag känner jag mig fortfarande lite seg och trött, men också som att jag kan andas igen. Jag vill inte hålla på så här. Det är utmattande. Samtidigt vill jag inte vara för hård mot mig själv och gå ner mig i skuldbeläggande och skam. Det tjänar ingenting till. Den enda jag skadar är mig själv, både när jag dricker och när jag straffar mig själv för det.

Jag ska verkligen försöka att hålla mig nykter längre än någon vecka denna gången. Fast jag ska inte tänka för långt fram heller, då känns det bara omöjligt. Det viktigaste för mig nu, för att ge mig själv en ärlig chans till nykterhet, är att hålla nere min stressnivå.

Mindre stress, färre återfall

Jag är extremt sårbar för stress har jag lärt mig i terapin. Och det märker jag. Min stress- och ångestnivå sköt i höjden i tisdags och i torsdags när jag utsattes för, i min värld, en väldigt hög stress. Jag är glad att jag tog mig igenom det och jag tänker inte undvika allt som är obehagligt. Däremot är det viktigt nu att jag fortsätter att känna efter vart mina gränser går när det gäller stressen. Så att jag kan lära mig att hantera stress bättre och hålla nere mina stressnivåer.

För trots att jag har druckit två dagar denna vecka är jag ändå lite stolt över mig själv. Dels för att jag genomförde bilförsäljningen själv och för att jag faktiskt gick på inspirationsdagen på jobbet. Tankarna fanns att strunta i båda två eftersom de här två sakerna skapade sjukt höga stress- och ångestnivåer inom mig. Men jag gjorde dem ändå, på mitt sätt.

Dagen idag

Idag ska jag ta det lugnt och försöka få lite saker gjorde här hemma. Kanske åka och handla och förtidsrösta. Jag tror att mamma och hennes sambo kommer att svänga förbi för att hämta en stege jag har lånat, så kanske det blir en liten fika där. En dag i taget.

//A.L

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *