Det gick ju så bra – återfall

Det var ett tag sedan. Och det gick  så bra – återfall. Men nu. Andra återfallet på några dagar. Ingen överraskning egentligen, detta borde jag förutsett. Stress! Jag visste det var på väg. Mycket som händer på jobbet och mycket som händer privat. Lika med – supa!

Jag känner mig lite besviken på mig själv. För att jag tycker ändå att jag kommit långt med hur jag ser på mig själv. Att jag har mer förståelse för mig själv och mer självkärlek än förut. Trots det, nu när jag befinner mig mitt i en storm lutar jag mig mot min gamle vän – alkoholen. För att varva ner. Jag rättfärdigar det med att jag förtjänar det, för jag är så duktig ju.

Ny chef – lika blind som den förra. Jag kommer bakis till jobbet, ingen som ser. Så som vanligt kommer jag att komma undan med mitt drickande. Jag vet inte vad mer jag kan säga egentligen. Jag vill bara ventilera. Uppdatera mitt framtida jag om hur jag åter igen trillat dit. Informera mig själv om att mitt supande inte har att göra med någon annan individ, som jag ibland trott. Utan att alkoholen och jag – vi har en historia som ingen annan har att göra med. En relation, oberoende av någon annan.

Jag hoppas att jag inte förstör för mig själv nu. För jag har mycket positivt på gång. Vi får se vad som händer.

//A.L

2 reaktioner till “Det gick ju så bra – återfall”

 1. Hej!
  Känner så väl igen mig…jag har försökt sluta 1000 ggr men det går inte. Jag hatar mig själv för att jag inte kan ge fan i alkoholen. Jag funderar på att gå med i AA. Tror att mitt liv går åt helvete om jag inte tar tag i mitt problem. Jag prenumererar på dina inlägg nu. Känner att jag behöver ha kontakt med någon som har samma problem som jag. Kram till dig!

 2. Hej Lotta.

  Tack för din kommentar och för att du prenumererar!

  Det är ett helvete det där! Samtidigt hoppas jag att du inte är för hård mot dig själv, det är inte lätt att sluta dricka – även om man vill. Jag vet. Du gör så gott du kan, det är jag övertygad om.

  Testa AA, det kan vara ett bra första steg tänker jag. Jag har gått på NA-möten några gånger här jag bor. Man behöver inte säga något. Och du kan alltid gå därifrån om det inte känns bra. Nu har jag sådan ångest inför möten och sådant så jag gick bara några gånger. Men jag vet att många blir hjälpta av AA, NA och liknande.

  Vad du än gör så är jag glad att du kom förbi här. Det är skönt för mig att höra att jag inte är ensam. Jag önskar dig allt väl!

  Kram så länge!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *