Att dricka eller inte dricka

Måndag, fjärde semesterveckan. Jag vaknar och det första jag tänker är att det var skönt jag inte drack igår. Gud så skönt. Ingen baksmälla. Och jag vill inte dricka idag, tänker inte dricka idag. Så börjar varje morgon. Fast det sista jag tänkte igår var att jag skulle dricka idag. Jag har sett fram emot och planerat det hela förra veckan. Att dricka eller inte dricka.

Först tänkte jag dricka i helgen men jag sköt upp det för jag hade annat att göra. Jag har hållit ut till idag och om jag inte dricker idag kommer det dröja till onsdag innan jag kan göra det igen, med tanke på baksmälla och allt. Jag vet inte? Än så länge har jag precis vaknat och suget är inte så starkt. Detta eviga dilemma. Att dricka eller inte dricka.

Det är nu jag önskar jag hade någon att prata med om detta. Kanske en sponsor, någon som varit nykter ett tag och känns stabil. Som kan lyssna och förklara varför det blir så här hela tiden. Men jag klarar inte av mötena, får för mycket ångest. Jag har gått på två möten och det var hemskt. Hemskt för att jag hade så mycket ångest innan, under och efter ville jag bara dricka. Så jag gick inte på fler och känner bara skräck inför tanken att gå igen. Och jag har ingen aning om hur jag ska kunna träffa någon som kan hjälpa mig som jag behöver. Så jag skiter i det.

Hur som helst. Jag tror mer på att jag kommer dricka ikväll och jag vet precis vad jag ska köpa, en flaska rött vin och två starköl. Mmm. Det förtjänar jag. Jag ska försöka vara lite effektiv och städa idag i alla fall för imorgon kommer jag inte orka mycket. Det var så roligt, eller inte, men jag tänkte i fredags på hur länge jag varit nykter sedan senaste återfallet och jag trodde verkligen det var två veckor minst. Men nej, det var i sex dagar då. Så återfallen blir tätare och tätare och det känns svårare och svårare att komma ur supatankebanorna. Dessa loopar som körs i hjärnan efter ett återfall och innan ett nytt. Det känns som jag har bestämt mig… Då får jag i alla fall lite lugn i huvudet ikväll. Alltid något.

//A.L

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *