Återfall, igår var det dags igen

Jag tog ett återfall igår, igen. Jag vet inte ens om jag kan kalla det för återfall längre eller om jag räknas som en aktiv alkoholist? Med tanke på att jag har tagit minst ett återfall i veckan de senaste tre månaderna. Hur som helst så orkade jag inte stå emot igår.

Vägen till återfall

Det var en påfrestande dag på jobbet. Vi hade en så kallad inspirationsdag. Vilket innebar att hela arbetsplatsen var på ett ställe och lyssnade på föreläsningar hela dagen. Det var mycket folk där och jag hade svårt att kunna vara för mig själv. Jag gjorde mitt bästa genom att komma lite senare, så jag slapp den gemensamma frukosten. På lunchen körde jag iväg, bland annat till Systembolaget. Trots det var det riktigt jobbigt. Massa stress och ångest som for runt i min kropp av att tvingas att vara bland allt folk.

Den sista föreläsningen var av en personlig tränare. Självklart hade han massa övningar som alla skulle göra två och två. Jag vägrade. Gick undan. Den sista timmen satt jag bara och fantiserade om att få komma hem och dricka. Längtade efter att få lite lugn inombords.

Återfallet

Det blev en flaska vin. Hade köpt två 50 centiliters starköl också, men jag däckade innan jag hann att påbörja dem. Så dem står i kylen. Jag somnade tidigt, säkert runt sju. Sov bra några timmar, sedan väldigt dåligt resten av natten. När jag vaknade i morse hade jag inte en så farlig baksmälla, jag var mest trött och seg. Det kändes att jag hade druckit igår, men inte överdrivet mycket.

Kommer det bli ett återfall till?

Det första jag tänkte i morse var att jag inte ville dricka de resterande två ölen. Klockan nio vände det och nu vill jag dricka dem. Jag kommer att dricka dem. Funderar på om det räcker med två?

Mamma har frågat mig om jag vill hänga med och shoppa imorgon. Jag har sagt nej, på grund av att jag kommer dricka idag igen. Vilket kommer innebära att jag inte kommer att vara speciellt pigg imorgon. Jag har såklart inte sagt att det är därför.

Jag ska verkligen försöka att skärpa mig efter idag. Satsa på att hålla mig nykter och försöka att inte ge upp så snabbt när suget kommer. För detta är inte hållbart!

//A.L

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *