Jag är så trött

Negativa tankespiraler

Jag är så trött men kan inte somna. Jag går och lägger mig men så fort jag blundar för att försöka sova drar de negativa tankespiralerna igång. De slutar alltid med att jag blir upprörd, övergiven och ledsen och så mår jag ännu värre än när jag gick och la mig. Detta kan jag hålla på med i timmar, bara ligga och grubbla. Något jag har fått verktyg att jobba med i KBT:n, du behöver inte hoppa på varje tanke, låt dem bara vara där utan att dras in i dem. Tankar är inte sanningar och så vidare. Det hjälper kanske lite. Jag bröt en sådan spiral för att skriva av mig nu, hoppas det lättar lite på trycket.

Sug efter alkohol!

Suget efter alkohol. Det finns där, dyker upp då och då. Jag tittar på en serie och någon tar fram en flaska apelsinjuice – mmm med vodka, tänker jag då helt plötsligt. Öl, en kall öl med chips. Systembolaget är öppet, varför inte? Du är ledig imorgon och har inget planerat. NEJ! Jag vill inte dricka. Tänk på hur skit du mår efter det där glaset eller de där ölen. Och så blir det lugnt en liten stund, tills nästa påminnelse. Inte undra på att jag är så trött kanske…

Upp och ner, ner och upp

Längtar tills denna trötthet och inre tryck släpper. Hoppas jag känner mig piggare och kryare i huvudet imorgon. Första semesterveckan var bäst, då hade jag massa energi och for runt och fixade och grejade. Allt kändes så himla bra och positivt. Sedan svängde det för två veckor sedan, jag köpte en bil och hela grejen gjorde mig väldigt stressad och uppjagad. Känns som det var efter det min energi störtdök. Några återfall på det och nu är jag här, trött och negativ. Ganska talande för hur mitt liv ser ut egentligen, höga toppar och djupa dalar. Jag har väldigt svårt för att hålla mig där i mitten, och det är väldigt utmattande. Ännu en grej jag jobbar på.

Jag kommer i alla fall inte dricka alkohol idag heller, alltid något att vara glad för. Klapp på axeln. 🙂

//A.L

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *