Min första fylla

Första gången jag drack alkohol och blev full var jag 13 år. Min första fylla var ett faktum. Då bodde jag växelvis hos mamma och pappa. En helg var mamma bortrest och då trixade jag till det så att jag kunde vara hemma hos henne själv med en kompis. Mamma trodde att jag var hos pappa och pappa trodde att jag sov över hos en kompis. De pratade inte med varandra, så det var ingen risk att min plan skulle upptäckas.

Min mamma hade massvis av minispritflaskor, som souvenirer, och andra vanliga spritflaskor hemma. Min kompis och jag öppnade en hel del av dem och drack lite ur var och en, sedan fyllde vi på flaskorna med vatten. Så att det inte skulle synas eller märkas.

Min första fylla

Jag blev helt redlös. Jag minns inte mycket av den kvällen mer än att jag drack en massa olika sorters äcklig sprit. Efter ett tag slog alkoholen till ordentligt och jag kunde inte längre stå på benen. Varje gång jag reste mig föll jag bara ihop på golvet igen, det var jättekonstigt. Den största delen av första gången jag drack alkohol och blev full består av en blackout. Jag vaknade i mina egna spyor dagen efter.

Jag försökte att städa undan efter oss, jag skulle inte ens vara hemma hos mamma. Hon misstänkte nog något när hon kom hem för hon frågade mig efteråt om jag hade varit hemma hos henne under helgen, hon hade hittat blöta lakan (som jag hade försökt att tvätta). Men jag sa nej och hon släppte det.

Jag var fast

Efter min första fylla, även om jag mådde för jävligt efteråt och svor att aldrig mer dricka alkohol, var jag fast. Jag började lära mig hur jag kunde sno alkohol från mamma utan att hon märkte det. Och det tog inte lång tid från första gången jag drack alkohol och blev full tills dess att alkoholen blev min räddare i nöden. Min livlina genom tonåren, och resten av livet.

//A.L

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *