Återfall, återfall, återfall igen

Då var det dags igen. Återfall igen. Jag har druckit kanske 12 centiliter vodka just nu. Klockan är 15:05. Det var en skitdag på jobbet. Den började helt ok men sedan hade vi ett möte som var jättejobbigt och lite senare när jag gick in i fikarummet satt min före detta närmsta kollega där och pratade med andra kollegor som att jag aldrig existerat.

Snälla rädda mig

Det var en jättejobbig dag. Jag klarar inte att stå emot all ångest själv, inte när den blir så stark som idag. Jag vill ha hjälp men skäms för mycket för att be om den. Vem ska jag be om hjälp liksom? Vad ska jag säga? Jag ber och bönar om att någon ska se hur dåligt jag mår och ”rädda mig”. Men jag vet också att den enda som kan göra det är jag. Jag vet inte hur jag ska ta mig ur detta dåliga mående?

Jag vet egentligen inte vad mer jag kan säga? Jag har planerat att komma sent imorgon till jobbet. För jag har aldrig sjukskrivit mig på grund av att jag är bakis. Och om jag bara meddelar någon att jag kommer senare så lär det inte bli någon större grej. Så, som vanligt, kommer jag komma undan med detta återfallet också utan att någon märker det.

Idag satt jag på mitt rum och önskade att någon skulle komma och fråga hur det var med mig. Att någon skulle ”rädda mig” från mitt dåliga mående. Jag satt där och bad till Gud, men ingen kom. Hur jag ska lyckas bryta detta dåliga mående jag har fastnat i nu har jag ingen aning om? För trots all terapi och behandling jag har gått igenom de senaste fyra åren vet jag inte hur jag ska lösa detta? Vem jag ska vända mig till?

Återfall igen och mörkret

Det löser sig nog. Det är det jag får hålla fast vid. Det finns en mening med det som händer nu. Detta återfall igen. Allt känns väldigt tungt och mörkt just nu och jag har aldrig känt mig så ensam som jag gör just nu. Men det måste finnas ett syfte med detta. Även om jag inte förstår det här och nu.

Så återfall in progress alltså. Jag hoppas jag inte mår allt för dåligt imorgon…

//A.L

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *